Spring Awakening

Spring Awakening kuvaa niitä piinaavia ja unohtumattomia hetkiä nuoren elämässä, jolloin muututaan lapsesta aikuiseksi. Aikaa, jolloin keho on valmis, mutta mieli ei. Kipeän rehellinen kuvaus hämmentyneistä ja kapinoivista nuorista osuu suoraan sydämeen ja muistuttaa siitä keväästä jota kutsutaan murrosiäksi. Rosoiset balladit ja korkeaoktaanisella energialla ladatut rockbiisit näyttävät, että musikaali on astunut uuteen aikaan. Tämä ei ole musiikkia vanhempien levysoittimelta, tässä on iPodin, radion indie rock-kanavan, klubikeikan ja parhaiden jatkobileiden soundi.

Täytyy myöntää, että tämä musikaali täytti mun kaikki ennakko-oletukset, siitä mitä olin siinä aiemmin kuullut. Puhuttiin, että se kertoo todella rankasti ja rankalla tavalla nuorten elämästä, tunteista ja ajatuksista. Ja voin nyt todeta teille, niin se teki. Pidän esityksestä ihan älyttömästi. Se oli hienosti toteutettu. Näyttelijät olivat taitavia, lauloivat ja tanssivat hienosti. Lavasteet olivat hienoja ja tarina puhutteli katsojaan aivan täysin. Oli hienoa katsoa, kun yksi aloitti laulamalla ja toinen vaan tuli ja jatkoi siitä mihin toinen jäi. Myös yhtenäiset liikkeet näyttivät upeilta, kun kukin teki ne eri aikaan muiden kanssa..

Se oli rankka. Rankempi kuin mitä mä aluksi odotin, vaikka olinkin kuullut siitä puhuttavan aikas paljon.. Olihan siinä suosituskin yli 15 vuotiaille..

Itsemurhat, vanhempien lapsiin kohdistuva väkivalta, masennus, teiniraskaus, josta päätyen aborttiin ja kuolemaan.

Se laitto myös itteään miettimään.. Ja kuten huomata saattaa kello lähentyy kahtatoista, enkä minä ole lähelläkään menossa nukkumaan. Itseasiassa tällä hetkellä dataan kahdella eri koneella ja juttelen muutamien ihanien ihmisten kanssa.

Kyllä tää taas tästä.. Voihan olla, että mä tän yön aikana valaistun..

kello 00.01