Ystäväni kysyi multa parisen viikkoa sitten, miksen ole pitkään aikaan päivittänyt blogiani. En osannut vastata, pyöritin vain päätäni ja sanoin, ettei mulla ollut mitään mistä kirjoittaa. "Niin, kannattaakin kirjoittaa vasta silloin kuin itsestä siltä tuntuu."

Tänään mulle tuli sellainen tunne, että olisi kiva päästä kirjoittamaan.

Siitä ajatuksesta se sitten lähti - pitkillä rakennekynsillään aikuinen nuori nainen naputtelee äitinsä uutta miniläppäriä samalla miettien kovasti, miten saisi ajatuksensa parhaiten kerrottua.

Tänään ajattelin, että tahtoisin kertoa mitä sain joululahjaksi. Ajattelin, että tahtoisin kertoa mitä ajattelen tästä, melkein jo kokonaan, kuluneesta vuodesta. Ajattelin vain jakaa ajatuksiani.

Viimeiset pari viikkoa on mennyt yo-kirjoituksiin lukemista aloittaessa, miettiessä mies-kuvioitani sekä askarrellen joululahjoja - jotka eilen saivat loistavan vastaanoton.

Sain myös kirjan, jonka uskon tulevan vaikuttamaan tulevaan alkavaan vuoteen huomattavasti. Jo pelkkä takakansi kertoi kirjan tulleen juuri oikealle ihmisille. Kiitän siis lahjan antajaa syvästi.

Vuosi 2009 oli ihmissuhteiden vuosi - niin hyvässä kuin pahassa. Silloin keskityin muihin ja pyrin pitämään kaikki suhteeni kunnossa. Vuosi 2010 tuntuu näin loppuvuonna katsottuna olleen välivuosi, kaikessa. En tehnyt erityisiä lupauksia, en yrittänyt mitään tai tavoitellut sen suurempia. En nimennyt vuodelle minkäänlaista teemaa. Vuosi 2011 tulee kohdistumaan minuun itseeni. Täysin ja ainoastaan minuun, olemassaolooni ja terveyteeni. Hengitän ja syön suklaata koko tulevan vuoden. Se on lupaukseni.

Kirja, jonka eilen paketistani avasin kertoo naisesta, joka otti irtioton ja muutti ulkomaille. Sen pidemmälle en ole vielä päässyt. Mutta kerron ehdottomasti ensi vuonna, mitä ajatuksia kirja minussa aiheuttaa, sillä olen jo ensimmäisten sivujen jälkeen aivan varma, että ajatuksia tulee syntymään.

Nyt on siis ensi vuoden suunnitelmat ja toiveet kerrottu. Nyt olisi vielä jäljellä tämän vuoden katsahtelu. Mitä tulee kauniille, nuorelle, pienelle tytölle ensimmäisenä mieleen, kun hän ajattelee mennyttä vuotta 2010?

Täysi-ikäisyys? Abivuosi ja ensimmäiset kirjoitukset? Ihmisten unohtaminen? Ensimmäiset baarireissut?

Kaikki se ja paljon muuta. Vietin ihanan vapun ihanan ystävän kanssa. Tulen viettimään ihanan uuden vuoden ja joulu meni oikein mukavasti. Harmittamaan jäi muutama nimeltä mainitsematon asia, mutta onneksi niitä oli huomattavasti vähemmän kuin iloisia asioita. Vuosi ei ole onnistunut vuosi, ellen mokaa – ja pahasti.

Kaiken kaikkiaan hengissä ollaan selvitty kunniakkaasti. Vaikka hiljaista on blogin puolella ollut. Syytän pitkälti yo-kirjoituksia. Ensi viikolla kuullaan, kun kirjan-luku-projektini-edistyy!