Nainen makasi pimeän hytin sängyllä nuori mies vierellään. Nainen alkoi tehdä lähtöä, mutta mies ei suostunut vielä päästää irti, olihan heillä ollut mukava ilta takana. Nainen nousi hitaasti sängyltä ja alkoi hitaasti pukea vaatteitaan takaisin päälleen. Välillä hän nojautui miestä kohti ja antoi pehmeän suukon tämän huulille.

Nainen sulki hytin oven ja käveli hitaasti pitkin laivan käytäviä miettien mennyttä iltaa. Oman hyttinsä oven hän sulki kello 04.33.

Mitä sit jos perjantain mä oon radalla taas, vaikka lauantain huudan: "Rahalla saa!"
Lupaan sunnuntain naama vakavana: Tää ei toistu enää koskaan, toistu enää. Just joo...

Aikaisemmin päivällä nainen oli nauranut ja nauttinut kuohuviiniä ystävänsä kanssa samalla tutkaillen ihmisiä ympärillään. Illan tullen naiset olivat päätyneet baarin puolelle katsomaan illan pääesintyjää. Kauaa eivät tytöt keskenään istuneet, kun heidän luokseen asteli viittäkymppiä lähenevä mies lasi kädessään. Mies tuli naisten kohdalle ja kysyi näiden vointia ruotsiksi. Nuorempi naisista hymyili kauniisti ja vastasi englanniksi kaiken olevan hyvin. Naisen ystävä jutteli pitkän tovin miehen kanssa, joka tuntui olevan otettu saatuaan jonkun puhumaan hänen kanssaan ruotsia. Naiset päättivät kuitenkin jatkaa matkaa kohti laivan virallista discoa - keski-ikä noin 18 vuotta.

Naiset löysivät pian itselleen sopivan ikäistä seuraa peräti kaksinkappalein. Ja ilta kului baaritiskillä jonottaessa kukin vuorollaan, tanssien suomihittien tahtiin, vähän pussaillen ja jutellen.

DJ:n pääs naksahtaa, ja meno lähtee hanskasta. Arvaapa ketä sul on vastassa?

Nainen sai seurakseen myös aikoinaan Pasilassa asustaneen miehen. Mies kiinnostui naisesta ja nainen miehestä - molemmat tiedostaen tämän jäävät tähän iltaan. Mies lupasi auttaa naista antamaan ja kirjoittamaan raportin naisten työhyvinvointipäivästä ja sen kulusta. Raportti jäi kirjoittamatta, mutta apua nainen kuitenkin sai.

Nainen ja mies suuntasivat yhteispäätöksesellä miehen hyttiä kohti ja vaatteet katosivat päältä nopeasti. Nainen ajatteli omassa sängyssään maatessaan miten hän ei ole aikaisemmin tuntenut itseään yhtä itsevarmaksi kuin aikaisemmin miehen luona. Nainen keskusteli hytissä pitkään miehen kanssa elämästä ja tulevaisuudesta. Ja tajusi kuinka hyvä oli, että hän tapasi juuri tämän puolittaisin pelimiehenherrasmiehen. Hänen kanssaan oli turvallista, eikä tarvinnut pelätä mitä tekee tai sanoo. Ja hän uskoi.

Nainen palasi kotiin onnellisena. Tällä jaksaa taas vähän aikaa eteenpäin.