Mä heräsin maanantaina klo 06.15, lähi K-kauppani edessä seisoin 07.50 ja odotin kuka mua tulee hakemaan. Ahtaudun erittäin pieneen autoon saatuani isot ja painavat matkatavarani takapenkille (joka niistä sitten täyttyi) ja aloitimme matkamme kohti urheiluopistoa.

Juttelimme koko matkan urheilusta ja liikunnasta lähinnä nuorison näkökulmasta. Tai no kuvaavammin voisin kertoa, että nyökyttelin ja toistin juuta, kun matkakaverini selitteli omasta työnkuvastaan, josta en rehellisesti sanottuna ymmärtänyt mitään.

Olimme siis matkalla kouluun lähiviikkoon maanantaista torstaihin, toisilleen täysin tuntemattomien ihmisten kanssa. Perillä meitä vastassa oli samanlaisia ujoja ja hämmentyneitä katseita, kun emme oikein tienneet kukaan että mihin meidän pitäisi mennä.

Löysimme itsemme luokasta 7-8 kello 10 - olimme siis oikeassa paikassa ja vieläpä oikeaan aikaan! Luokassa meitä istui 22 ihmistä, puolet tyttöjä ja puolet poikia. Pidimme ensimmäisen esittelykierroksen; "Hei olen se ja se, tulen sieltä ja täältä ja olen töissä vähän joka paikassa." Ja näin meni ensimmäiset tunnit. Iltapäivällä uskalsimme jo puhua kaikki toisillemme, opettelimme toistemme nimiä ja tyttöjen kesken lähdimme jumppaamaan.

Ainiin, kerkesinhän minä tuossa välissäkin avaamaan suuni; "Hei voitsä vähän auttaa, kun mä en vaan osaa avata tän huoneen ovea." Ei edes miehen kosketus auttanut ja raahauduin respaan. Sen jälkeen opin avaamaan oveni.

Jokainen aamumme alkoi klo 8.00, ennen sitä kokoonnuimme aina syömään yhdessä aamupalaa ruokasaliin. Teimme tiistaina ja keskiviikkona paljon ryhmätöitä ja pikku hiljaa opimme tuntemaan toisemme - ainakin nimeltä. Pelasimme kymmenen hengen porukalla sählyä ja fudista, josta muistona isot mustelmat polvissa, ranne kipeä sekä älytön mustelma lantiolla.

Tiistai iltana kiersimme kaupan kautta ja päätimme tutustua toisiimme paremmin. Pelasimme siis toisin sanoen pullonpyöritystä kuuden ihmisen kesken viisi tuntia. Tiedämme siis kuka oli viimeksi, missä ja kenen kanssa.

Keskiviikkoiltana päätimme repäistä ja lähteä katsomaan Lahden yöelämän. Aloittelimme iltaa isossa porukassa Jyväskylän poikien huoneessa, josta siirryimme ihanien selvien kuskien kyydissä Lahden keskustaan ja Tivoliin. Eksyimme toisistamme, osa veti perseet, tanssimme, pojat pitävät tytöistä huolen ja pelastivat hirveiltä iskuyrityksiltä ja tulimme tilataksilla takaisin opistolle.

Torstaiaamuna olin rehellisesti sanottuna erittäin kauheassa kunnossa, olin nukkunut kolme tuntia ja näytin aivan hirveältä. Muut sai musta hyvät naurut, kun jouduin ryhmään jonka piti vetää tunti antamalla positiivista palautetta - voitte arvata ettei multa aivan onnistunut, kun nukuin pöytää vasten samalla kun muut suunnittelivat tuntiamme.

Saimme sovittua torstaina kimppakyydit ja palasin kotiin takapenkillä.. Kaikin puolin viikosta jäi hyvä fiilis ja odotan jo kovasti tulevaa viikkoa, joka valitettavasti on vasta ensi vuoden puolella. Toivotimme siis lähtiessämme toisillemme Hyvää Joulua ja hävisimme kukin tahoillemme.