Luin jutun, joka oli noussut Hesburgerin mainoksesta, enkä voi olla kommentoimasta asiaa (teksti täältä: http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013090217441605_ru.shtml).

Jutussa pohdittiin onko oikein, että pieni poika mainostaa melkein tuhatkalorista hampurilaista ja miten tämä tulee vaikuttamaan lasten ja nuorten terveyteen sekä terveyskäsitykseen. Hesburgerin varatoimitusjohtaja kommentoi asiaa näin: "Hampurilaisemme sopii, kun se on osa tasapainoista ruokavaliota ja terveellistä elämäntapaa."

Voinko tästä siis tehdä päätelmän, että hänen mukaansa terveelliseen elämäntapaan kuuluu hampurilaiset? Sillä mielestäni, kun joku on osa jotakin, niin se kuuluu jossakin määrin asiaan, vaikkei olisi pääasiana.

Itse en ainakaan koe, että minun terveelliseen elämäntapaani sisältyy hampurilaiset. Ne eivät ole osa arkiruokaani. Eivätkä missään määrin kuulu ruokavaliooni. Se on herkuttelua, sitä ylimääräistä "kun sitä joskus saa"- osastoa, joten en voi ymmärtää miten kukaan voi edes mainita hampurilaisia sekä terveellistä ruokavaliota samassa lauseessa.

Ymmärrän kyllä, että hekin tekevät vain työtään, mutta ihan oikeasti, ai minkäköhän takia suomalaisten lasten lihavuus on kasvussa?