250px-Gummy_bears.jpgOlen viime aikoina huomannut, että sanon tosi usein sanonnan tai lauseen "kaikkeen tottuu". Alan nimittäin pikku hiljaa tajuta, että maailmassa ei aina kaikki mene niin kuin pitäisi, niin kuin itse haluaisi tai toivoisi. Ja siihen pitää tottua, sillä sille ei voi mitään.  Eihän kaikki nallekarkitkaan aina mene tasan, vai mitä? Sille ei vaan voi mitää, maailma on julma. Mutta pitääkö kaikkeen sitten tottua?

Yleensä lause tulee minulta aivan automaattisesti, enkä ajattele ollenkaan pitääkö se asia paikkaansa. Sen satuin huomaamaan tänään, kun olin köksän tunnilla. Kaverini katsoivat koneelta jotain dubattuja muumivideoita, joihin siis oli lisätty jotkin ihan ihme äänet. Eräs tyttö tuli sitten luokseni ja sanoi, ettei kestä noita videoita, sillä ne pilaa muumit kokonaan. Minä siihen sitten mitään ajattelematta vastasin "Siihen tottuu." Toinen kaveri kuuli mitä sanoin ja vastasi minulle: "Ei kaikkeen tarvitse tottua."
Niin, ei kai sitten. Jotenka, on minulla tästä elämästä vielä aika paljon oppimista. Mutta edetään pikku hiljaa, kyllä se tästä, kun vaan muistaa, että välillä ei vaan voi mitään ;D

Mariah