Rapunainen inhoaa kritiikkiä. Hän haavoittuu syvästi joutuessaan naurunalaiseksi eikä hän kestä tulla torjutuksi. Hän ei siedä, että häntä arvostellaan. Hän ei koskaan ole avoimen hyökkäävä, pikemminkin hän on epäröivä.

Pohjimmiltaan hän on ujo, ja pelkää ettei tule hyväksytyksi. Loukkaantuneena hän vetäytyy helposti omaan kuoreensa, niin ettei sitä ole välttämättä edes helppo huomata. Joskus hän saattaa kostaa, mutta tekee sen salaa, eikä avoimesti seurauksia uhmaten.

Hänellä on läheinen suhde äitiinsä, eikä siedä äitiään kohdeltavan huonosti.  Rapunaiset haluavat aina säilyttää salaisuuksia. Heillä voi olla itsetunto-ongelmia; hän pelkäävät jatkuvasti ettei ole tarpeeksi kaunis, älykäs tai nuori.

Hän on usein loistava kokki, ja tekee kaiken ruoan mieluusti alusta asti itse. Itse hän ei kuitenkaan luota ruuanlaittokykyihinsä. Hänen sydämellään ei saa leikkiä, hän kiintyy rakastamaansa ihmiseen syvästi ja omistautuu hänelle. Hän inhoaa kaikkea hetkellistä ja pinnallista.

Rapunaiset itkevät paljon ja liikuttuvat helposti. Hänen kyyneleensä eivät koskaan ole krokotiilinkyyneleitä. He säästävät usein kaikenlaista tavaraa, eivätkä heitä juuri mitään pois. Hän ei vaadi paljon, mutta antaa itsestään paljon muille. Hän uhrautuu rakastamiensa ihmisten puolesta rajattomasti.

Olet rakastava, huolellinen, ymmärtäväinen, temperamenttinen ja älykäs. Tähtäät korkealle ja et ikinä mene sieltä, missä aita on matalin. Etsit elämääsi läheisyyttä ja turvaa, mutta pärjäät hyvin myös omillasi ja et ole riippuvainen kenestäkään.

Vuodenaikasi on kesä ja värisi punainen.

Onnenpäivä: maanantai
Kukka: ruusu

Rapu on herkkä ihminen. Rapu on luonut itselleen kovan kuoren, jonka alla on herkkä ja erittäin tunteellinen ydin. Rapu on herkkyydessään jatkuvalla puolustuskannalla. Aina välillä hän kuitenkin laskee suojauksensa. Silloin Ravusta tulee viehättävä, hellä ja aistillinen. Ravuilla on tapana kantaa menneisyyttä mukanaan. Erityisesti lapsuusaika on Ravuille tärkeä muisto.

Ongelmia syntyy, kun Rapu yrittää luovia tämän hetken, menneisyyden ja tulevaisuuden ristipaineessa He kaipaavat myös jatkuvaa huomiota ja tunnetta siitä että heistä pidetään. Rapu voi olla todella arka ja etäinen. Tämä luonteenpiirre aiheuttaa sen, ettei heillä välttämättä ole paljon läheisiä ystäviä. Ravut ovat kuitenkin erittäin pidettyjä, koska he ovat myös rauhallisia ja luotettavia. Ravun kanssa voi saavuttaa ikuista rakkautta.

Rapu on täydellinen mysteeri - toisille sekä itselleen. Ravun merkissä syntyneet ovat yleensä luovia, mielikuvituksekkaita ja voimakastunteisia. Rapu on puolustuskannalla. Rauhallisuus, itsepäisyys ja luotettavuus kuuluvat myös ravun piirteisiin. Rapu on kuitenkin myös epäilevä sekä jokseenkin epävarma.

Ravun psykologinen rakenne on eläinradan monimutkaisempia. Voidaankin sanoa että Rapu-ihminen kätkee haavoittuvuutensa tämän läpipääsemättömän kuoren alle.

Levottomana, intuitiivisena ja haavoittuvana ihmisenä hänet on läheisesti sidottu kosmiseen maailmaan. Hän tarrautuu menneisyyteen ja on kuitenkin samalla tulevaisuuteen suuntautunut ja häilyy näiden kahden välillä.
Ne tekevät Rapuihmisen olon ahdistuneeksi ja hän hautaa ne nopeasti takaisin alitajuntaansa.

Rapu-ihmisen mielenliikkeet ovat ainutlaatuisia. Hän tuntee hyvin syvällisesti. "Tunne" onkin hänen luonteensa avainsana. Tunnemaailma aiheuttaa useimmat hänen ongelmistaan. Jos häneltä puuttuu ruummiillista aggressiivisuutta, on hänen henkinen toimintansa sitäkin voimaperäisempää. Kuvat, ajatukset ja vaikutelmat muokkaantuvat, silä Rapu on rakentava ajattelija.

Hän on herkkä ja tiedostava runoilija, mutta hän ei ole päättäväinen.
Hänen epäröivä käytöksensä kätkee hänen sitkeytensä ja itsepäisyytensä. Hän ei koskaan jätä ajatuksistaan lopullista päämääräänsä.

Hän on itsepintainen, herkkätuntoinen ja huomattavasti materialistisempi kuin haluaisi uskoa olevansa. Hän rakastaa mukavuutta ja pitää hämärästä sekä himmennetyistä valoista.
Tämä jää usein huomaamatta hänen sovittelevan asennoitumisensa vuoksi hänen yrittäessään olla aiheuttamatta hankaluuksia muille.

Rapu on lähes yksinomaan tunneihminen ja haluaa, että häntä kohtaan osoitetaan kiintymystä. Hänen ja ympäristön välinen sopu riippuu siitä, missä määrin hän itse tuntee kiintymystä jaa sitä osakseen.

Koska hän on hienotunteinen, arka ja toisinaan etäinen, hän ei ystävysty helposti ja omistaa vain harvoja tosi ystäviä. Hän on kuitenkin rauhallinen ihminen ja varsin suosittu. Hän vastaanottaa mielellään vieraita ja tekee heidän olonsa niin mukavaksi kuin mahdollista luomalla miellyttävän ilmapiirin, joka ei aseta vieraille vaatimuksia.


Tunne on Ravun elämässä kriittinen kohta. Sekä Rapu-mies että -nainen tarvitsevat suunnattomasti rakkautta. Tunne on hallitseva tekijä hänen toimissaan vähäpätöisimmästä tärkeimpään.

Hän elää mieluiten ilmapiirissä, joka sulkee pois elämän tosiasiat. Kumppanina hän on omistushaluinen ja mustasukkainen ja vaatii lakkaamatta konkreettisia rakkaudenosoituksia puolisoltaan. Hän pysyttelee mielellään kotona, sillä hänen talonsa edustaa hänelle aina omaa yksityistä maailmaa.

Yksilöllinen elämäntyyli saavuttaa huippunsa Ravun tähtimerkeissä. Tämän keskikesän merkin alla syntyneen elämä pyörii hyvin kokonaisvaltaisesti oman sielun, herkkyyden ja salaisten unelmien ympärillä. Hän on persoonallinen, mielikuvituksekas ja hallitseva.
Koska hän kokee itsensä haavoittuvaksi ja sensitiiviseksi, hän ei välttämättä itse tajua olevansa hallitseva. Rapu voi olla itselleen täydellinen mysteeri.

Sinulta löytyy sekä pätevyyttä että motivaatiota. Olet hyvin velvollisuudentuntoinen, mutta työ ei suinkaan merkitse sinulle pelkkää ikävää velvollisuutta, vaan haluat tosissasi kehittää itseäsi ja pysyä ajan tasalla siinä, mitä sitten teetkin. Tulet loistavasti toimeen ihmisten kanssa ja sinulla on myös liikemiesvaistoa.

Ainoa todellinen ongelmasi on herkkänahkaisuus. Et ole kovin hyvä käsittelemään negatiivisia tunteita, ja vetäydyt helposti kuoreesi kohdatessasi ongelmia. Tunneihmisenä olet myös kuuluisa ailahtelevista mielialoistasi. Liiasta stressistä saat hyvin äkkiä jopa fyysisiä vaivoja. Joskus myös työn ja kodin ristiriita saattaa aiheuttaa ongelmia, erityisesti naispuolisille ravuille.

Tämä kunnianhimoisesti niin kotiinsa kuin työhönsäkin suhtautuva saksiniekka on puolustuskannalla koko ajan, mutta on suojauksensa laskiessaan äärimmäisen viehättävä, hellä ja aistillinen ihminen.

Menneisyys kulkee Ravun mukana aina. Koti, lapsuus, perhe ja niiden tuoma turvallisuuden tunne ovat Ravulle äärimmäisen tärkeitä. Jopa niin, että Ravun kumppanin täytyy tehdä aikamoinen työ päästäkseen elämään tämän silmissä omana itsenään, eikä äidin roolin jatkajana. Rapu on omistushaluinen ja ottaa tiukan saksiotteen rakkaistaan, eikä suhteen päättäminen ole hänelle koskaan helppoa.

Objektiivisuus ei ole Ravun vahvimpia puolia. Hän suhtautuu asioihin tunteella, ja arvioi tilanteita vain ja ainoastaan omien kokemustensa pohjalta. Vastapainoksi hän on saanut eläinradan herkimmän intuition, ja kykenee aistimaan kanssaihmistensä tunnetilat ja tarpeet tarkkuudella, joka on jopa pelottavaa. Anna Ravun seurata vaistojaan. Jos asetut poikkiteloin, joudut näkemään tämän intohimoisen rakastajan ja hellän hoivaajan herkkänahkaisen kääntöpuolen: oikuttelevan ja pisteliään kiukkupussin, joka osaa tehdä elämäsi todella tukalaksi.

Suhteen alkuvaiheessa Rapu on yleensä hyvin varovainen, kuoreensa käpertyvä ja arka. Hänen on luotettava kumppaniinsa täydellisesti ja oltava varma siitä, että tunne on molemminpuolinen, ennen kuin hän uskaltaa avautua. Mutta kun pelko poistuu, Rapu on intohimoinen, hellä, aistillinen ja hurmaava kumppani. Hän tosin haluaa omistaa sinut täysin, joten jos rakastat omaa vapauttasi, älä rakastu Rapuun. Jos haluat sinua palvovan, kodista täydellisesti huolta pitävän ja vuoteessa kekseliään, sinulle jatkuvaa mielihyvää tuottavan kumppanin, Rapu on Sinun valintasi.

Ravut ovat aina ulospäin ystävällisiä. Heidän paksu kuorensa estää heitä näyttämästä niin kovin helposti haavoittuvaa sisintään. Hän on tunteellinen, herkkä vaistoamaan asioita ja itseään suojaava Rapu ei näytä haavojaan kenellekään, eteenpäin on mentävä Ravut huolehtivat rakkaimmistaan hyvin hellästi ja ovat nöyriä palvelijoita rakkaimmilleen. Tämän takia heidän jaloa ystävällisyyttään on liian helppo käyttää hyväkseen. Rapu kaipaa pysyvyyttä, perinteitä ja rajoitettua kotipiiriä. Hän on sympaattinen ja kuvittelukykyinen, mutta hieman myös oikukas. Rapu ei hellitä saksiotteestaan helposti ja hankalaksi heittäytyneestä ravusta eroon pääseminen voi olla todella vaikeaa.

Rapu harvoin tekee aloitetta, koska pelkää tulevansa torjutuksi. Rapu asettaa rakkaimpansa, kodin ja perheen kaikissa tilanteissa etusijalle.

Ravulle pukeutumisessa käytännöllisyys on tyyliä tärkeämpää.