(ja han aluksi, mä saatan hieman yleistää ja puhua pahasti, joten kukaan älkää loukkaantuko sanoistani!)

Helsinki. Hesa. Stadi. Ihan mitä vaan mut se paikka mitä kutsutaan Helsingin pääkaupungiksi, paikka jossa vilisee kauheesti ihimisiä, siellä mä asun, siellä on koulu, harrastukset ja kaverit.

Ja useasti kuulee, että helsinkiläiset ovat tylyjä, itsekkäitä, luulevat itsestään liikoja, leikkivät olevansa muiden yläpuolella, vaativat liikaa ja mitä muuta kaikkea kivaa. Ainiin ja ennen kaikkea, ovat aivan liian kiireisiä.

Mutta ollaanko me muka niin paljon muita huononpia kuin esimekiksi kuopiolaiset taikka oululaiset?

Kyllähän sitä kaikenlaista ja kaikenlaisia ihmisiä tapaa ja näkee kun kotiseudulla kulkee, mutta oon mä sen verran kulkenut muuallakin Suomessa, että uskallan väittää, ettei me nyt niin kauheita olla. Kyllä voihan se olla, että ollaan pahimmasta päästä ja varmaankin kun joku rovaniemeläinen tulee ekan kerran stadiin, niin hieman kattoo, että mitä me oikein touhutaan, ettei noilla ole mitään käytöstapoja mihinkään suuntaan ja juoksee paikasta toiseen, kun eivät paikallaan osaa pysyä.

"siis tää paikka on ihan kuusessa, mä en tajua miten nää voi elää täällä. Siis kyllähän meillä on asiat paljon paremmin kuin tälläsessä peräkylässä. Ja mehän ei siis vaadita ees paljon, mut siis oikeesti.."

Ylempi teksti on siis suoraan omasta suustani, kun me tuolla Ähtärin seudulla kierreltiin ja puhuttiin sitten jälkeenpäin tästä ko. aiheesta.

 

Kyllähän mä sen myönnän, ettei mikään pikkukylä kauheesti tee muhun vaikutusta, enkä todellakaan ymmärrä miten kukaan voi pärjätä sellaisessa paikassa pidempään. On se totta, että helsinkiläiset ovat tottuneet –hienoon- ja isoon, mukamas parempaan.

Mutta jos verrataan esimerkiksi Helsinkiä Kuopioon. Kuopio on hieman pienenpi, mutta samat kaupat ja shoppailumahdollisuudet täältä löytyy kuin meijän ihanasta ydinkeskustasta, pieniä, yksittäisiä pikkukauppoja lukuun ottamatta. Ihmiset ovat mukava, vastaantulijat oikeasti hymyilevät ja kassat ottavat päivittäin asiakkaat iloisin mielin vastaan, toisin kun ehkä meillä päin. Suoraan sanottuna, Helsingissä kassat ovat välillä niin huonolla päällä, että melkein alkaa itse pyytelemään anteeksi, että sattui juuri sillä hetkellä siihen. Niin ja tungoksista, ruuhkista ja ohittelevista, tönivästä ja ilkeistä ihmisistä puhumattakaan.

 

Että täytyy kyllä myöntää, vaikka ehkä hieman puhun itsenikin pussiin, että helsinkiläiset, kun väärään aikaan osuu väärään paikkaan, ovat aivan kauheita itsekkäitä minä-ihmisiä. Mutta hei eiköhän aina välillä kaikki ole?

 

Eli siis jos väitetään, että helsinkiläiset ovat tylyimpiä, niin täytyy kyllä sanoa, että kattokaas peiliin. Jos tuntee vääriä ihmisiä, niin joo siitä vaan väittäkää niin, mutta joo, liian yleistettyä tuo mun mielestä on. Ihania ihmisiä sieltäkin löytyy, jos vaan vähän viittii etsiä ja kattella ympärilleen.

 

Kyllä voisin stadista muualle muuttaa, tottumuskysymyshän se aika pitkälle on. Mutta ainakin toistaiseksi mä olen pärjänny niiden ilkeiden ihmisten parissa. Ja sitä paitsi, edes Suomipop ei kuulu Kuopiossa niin hyvin kuin kotona. Eli siis muutto lykkääntyy ainakin hetkeksi..

Mutta tosiaan jos vaan joskus eksytte Helsinkiin tai no miten kunnon stadilaiset sanoo, siis jos vaan koskaan eksytte stadiin, niin älkää olko niin ennakkoluuloisia. Ihmiset puhuu vähän mitä sattuu ja yhdestäkin huonosti käyttäytyvästä ihmisestä voi lähteä huhu kiertämään, että koko kaupunki on täynnä samanlaisia äitinsä helmoissa asuvia, holtittomia, laiskoja ja itsekeskeisiä paskiaisia.

 

Tuskin nimittäin Rovaniemikään on täynnä Antti Tuiskun kaltaisia komeita herrasmiehiä.. Tai no vaikka poromiehiä tai jotain.