Ajattelin ihan näin syksyn alkajaisiksi (siis onhan nyt jo elokuun puollväli!) jakaa tietoni koskien opiskeluitani, kun se tuntuu olevan suuri kiinnostuksen kohde. Aloitetaan kuitenkin siitä mitä tulen työssäni tekemään ja mitä kaikkea siihen kuuluu, noin mm.

Elikä aloitan ensi viikolla oppisopimuksella opiskelemaan itseäni liikuntaneuvojaksi. Opiskeluni kestää noin kaksi ja puoli vuotta, joka sisältää jaksoja koulussani urheiluopistolla sekä noin 80% työntekoa työpaikallani.

Työpaikallani työaikani jakaantuu tuntien suunnittelun, tuntien ohjaamisen ja toimistotyön välille. Tuntiviikko määräni on 37,5. Tuoreimman sopimuksen mukaan ohjaustunteja on vakinaisesti tänä syksynä seitsemän ja näin ikään omaan suunnitteluun saan käyttää seitsemän tuntia viikossa työaikaani. Lopun ajan olen seuramme toimistolla. Olen seuramme nuorten vastaava ja tämä on myös osa oppisopimustani. Tällä hetkellä siis en tee mitään "vapaaehtoisesti" vaan kaikki illat, kokoukset, sijaistukset yms. kuuluu työaikaani.

Työnkuvaani voisin vielä hieman kirjoittaa auki. Suunnittelen tuntini itse aina kausisuunnitelmista lähtien. Tämä alkaa aina kesä-heinäkuussa. Elokuussa alan kirjoittamaan tuntisuunnitelmia ylös ja tekemään tarkempaa pohjatyötä tunneilleni - kuten etsimään Puuha-Pete kirjoja kirjastosta ja opettelemaan hahmojen tunnistamista. Kesällä myös etsin tunneilleni sopivat tarrat - toki harrastan tätä pitkin vuotta.

Elokuussa aloitan toimistolla. Työnkuvaani siellä kuuluu puhelimeen vastaaminen, nettisivujen päivitys, ilmoittautumisten vastaanottaminen, nuorten vastaavana oleminen, kokousten suunnitteleminen ja niissä läsnä oleminen. Välillä kierrän kouluillamme tarkistamassa, että kaikki sinne kuuluvat välineet ovat siellä missä pitääkin. Työni toimistolla on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Saatan olla toimistolla mihin aikaan päivästä tahansa, yleensä noin kahdeksasta iltapäivään - joskus pitkälle iltaan saakka, jos mulla on jokin kokous illalla.

Syyskuussa seuramme toiminta alkaa virallisesti ja tunnit lähtevät pyörimään. Tällä hetkellä ohjelmaani kuuluu kolme perheliikuntaa, jossa mukana ovat aikuiset lastensa kanssa, jotka voivat olla iältään kaikkea 1-6 väliltä. Lisäksi ohjaan kahta jumppakoulua, jossa lapset ovat iältään 4-6- vuotiaita. Ohjaan myös ikinuoret-jumppia, joista toinen on tuolijumppaa - siis hidasta ja helppoa jumppaa vanhuksille.

Seuramme järjestää tuntien lisäksi erilaisia tapahtumia, joissa olen nykyisin entistä enemmän mukana vastuullisena järjestäjänä. Syksyn aikana on tulossa yksi Asema- tapahtuma ja seuran perinteinen joulunäytös. Ensi keväänä olisi vuorossa yksi nuorten tapahtuma sekä perheliikunnan viikonloppuleiri sekä tietysti seuran kevätnäytös, jonne saan jälleen viedä iloiset ryhmäni esiintymään.

Kesäkuun vietän toimistolla suunnitellen syksyä ja tulevia jumppakuvioita. Heinäkuun saan lomailla, kun koko seuramme viettää hiljaiseloa.